ΑΤΛΑΝΤΙΣ Classic Cinemas

Ο ιστορικός κινηματογράφος «Ατλαντίς» στέκει αρχοντικός και αγέρωχος για πάνω από μισό αιώνα, σ' ένα από τα κομβικά σημεία της Λ. Βουλιαγμένης και εξακολουθεί να παραμένει στέκι για τους φίλους του κινηματογράφου στα Νότια Προάστια.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ως θερινός κινηματογράφος το 1965, πολύ σύντομα όμως, μετατράπηκε σε χειμερινό 12μηνης λειτουργίας, με μία μεγάλη λειτουργική αίθουσα με πλαϊνά ανοίγματα και συρόμενη οροφή που άνοιγε το καλοκαίρι. Ήταν ευρέως γνωστός στην κάποτε ισχυρή κινηματογραφική «πιάτσα» της Λεωφόρου Βουλιαγμένης ως ο κινηματογράφος των «Τεσσάρων Εποχών».

Παραμένοντας πιστός στις απαιτήσεις αλλά και στις ανάγκες του σύγχρονου κινηματογράφου, εξακολουθεί να ξεχωρίζει για το αρχιτεκτονικό του στυλ ενώ ο εσωτερικός του χώρος, ο οποίος ανακαινίστηκε το 2005, αποτελεί υπόδειγμα ανακαίνισης και μετασκευής των υπάρχοντων χώρων του, καθιστώντας τον ένα κόσμημα για την περιοχή. Το «ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS» αποτελείται πλέον από δύο κλασσικές και άνετες αίθουσες,  χωρητικότητας 320 και 150 θέσεων αντίστοιχα, ενώ διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ήχου και εικόνας Dolby και Dolby Digital 3D.

Η Αίθουσα 1, χωρητικότητας 320 θέσεων, εντυπωσιάζει χάρη στο μέγεθος της οθόνης της, αλλά και της ημικυκλικής διάταξης των μπλε αναπαυτικών καθισμάτων της, σε τρία μπλοκ, με δύο ημικυκλικά κάθετους διαδρόμους ανάμεσά τους. Το σκούρο μπλε χρώμα στους τοίχους γύρω από την οθόνη σε συνδυασμό με τις έντονα φωτισμένες λευκές ηχοκαλυπτικές επιφάνειες δεξιά και αριστερά δίνουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στην αίθουσα, σχεδόν μυσταγωγική.  Η ακουστική του χώρου είναι εξαιρετική με DOLBY DIGITAL SURROUND 7.1 ήχο ενώ η προβολή είναι ψηφιακή της BΑRCO και διαθέτει DOLBY 3D. Το 2016 η αίθουσα πήρε το όνομα "Γιώργος Τζιώτζιος" προς τιμήν του ομώνυμου φίλου και συνεργάτη της διοίκησης.

Η Αίθουσα 2, χωρητικότητας 150 θέσεων, είναι άκρως γοητευτική. Κυριαρχείται από ξύλινες επιφάνειες στους τοίχους αλλά και στα πράσινα καθίσματά της, τα οποία απλώνονται μπροστά στη μεγάλη οθόνη της σε δύο μπλοκ. Διαθέτει ψηφιακή προβολή BARCO, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας Dolby 3D και περιφερειακό ήχο DOLBY DIGITAL 5.1.

Από το 2012 το «ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS»  λειτουργεί και ως πολυχώρος, φιλοξενώντας αξιόλογες εκθέσεις τέχνης και ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά παρέχοντας μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Το 2015 ο κινηματογράφος αλλάζει εταιρική μορφή και σε συνεργασία με την ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΕ έχουν πλέον στο δυναμικό τους τρεις κινηματόγραφους. Το «Ατλαντίς Classic Cinemas” και δύο θερινούς κινηματόγραφους το «Σινέ Μαργαρίτα» στην περιοχή του Χαλανδρίου και το «Σινέ Δάφνη» στη περιοχή της Δάφνης.

Ο κινηματογράφος πιστός στην παράδοση της ποιότητας και της ψυχαγωγίας που παρέχει τόσα χρόνια προβάλλει επιλεκτικά τις καλύτερες ταινίες Α' Προβολής.

Το "Ατλαντίς Classic Cinemas" βρίσκεται πλησίον του Μετρό Δάφνης και έχει εύκολη πρόσβαση με όλες τις συγκοινωνίες.


Λεωφόρος Βουλιαγμένης 245, Δάφνη
Στάση μετρό: Δάφνη (γραμμή 2)
Στάσεις λεωφορείων: Καλογήρων (γραμμές 218, 790, Α3), Γυμναστική Ακαδημία (γραμμές 790, Α3), Σταθμός Δάφνης (γραμμές 112, 131, 206, 217, 219, 229, 237, 816), Παπαναστασίου (131, 141, 217, 218, 229)